preskoči na sadržaj

Medicinska škola Pula

 > Naslovnica
Vijesti

Održana konferencija "Vještinama do napretka" u organizaciji škole

Autor: Ivan Žagar, 27. 10. 2019.

Povodom obilježavanja tjedna europskih strukovnih vještina 2019. godine, Medicinska škola Pula je u petak 25. listopada 2019. u hotelu Park Plaza Histria uspješno organizirala konferenciju s međunarodnim karakterom pod nazivom Vještinama do napretka, na kojoj su strukovni nastavnici i stručnjaci iz područja zdravstva imali prilike prezentirati novo stečena znanja i vještine u području sestrinstva, fizioterapije, javnog zdravstva i područja pedagogije. Konferenciju su uvodnim govorima svečano otvorili Sandra Ćakić Kuhar, zamjenica župana Istarske županije, Elvira Krizmanić Marjanović, pročelnica za društvene djelatnosti Grada Pule te Ivan Žagar, ravnatelj Medicinske škole Pula, a program je bio koncipiran u dva radna panela.

Prvi dio programa je započeo izlaganjem voditeljice županijskog projekta Pokretom do zdravlja Danijele Panić na temu važnosti kretanja u procesu prevencije bolesti, nakon čega je Mirhada Šehić predstavila EU projekte Erasmus+ koje posljednje tri godine provodi škola domaćin skupa. 

Stručna predavanja iz područja fizioterapije prezentirali su Lara Elezović iz Opće Bolnice Pula, Rašeljka Batelić Dragić iz Udruge za rehabilitaciju Rovinj, Ana Krelja, Ksenija Mračević i Krešo Dembić iz Medicinske škole Pula, Mirela Vučković iz Ortopedske bolnice Lovran te dr. sc. Marko Vidnjević iz Maribora kao predstavnik međunarodnog sveučilišta Alma Mater Europea, dok je pedagoginja Ljiljana Rotar predstavila Online projekt razvoja socijalnih vještina u traženju stručne pomoći.

Konferencija se nastavila predavanjima iz područja sestrinstva, a izlagačice su bile Sibil Benčić, Tamara Brgić i Nataša Zaccai iz Opće bolnice Pula, nakon čega su nastupile i Anja Dević, Snježana Svitlić-Budisavljević te Monika Buršić iz Medicinske škole Pula te Andrea Vojnić iz Doma za starije osobe Alfredo Štiglić iz Pule.

Liječnik iz Opće bolnice Pula dr. Franko Marušič je prezentirao temu Laparoskopski zahvati u području kirurgije, dok su dr. Olga Dabović Rac iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije i Renata Bule iz Medicinske škole Pula predstavile priručnik pod nazivom Zdravstvena pismenost za neovisan život, koji je nastao kao rezultat istoimenog EU Erasmus+ projekta.

Konačno, valja istaknuti da su na konferenciji aktivno sudjelovanje u predavanjima imali i učenici Medicinske škole Pula: Marina Banković, Anthea Lisa Grbac, Daria Kostić, Vedrana Džambo, Samuel Beriša, Simon Krbavčić, Petra Papa, Magdalena Zlateska te Mihaela Soldat, koji su govorili o svojim iskustvima u radu s pacijentima tijekom programa mobilnosti učenika u Irsku posljednjih nekoliko godina.

Završni dio konferencije su obilježile tri radionice: Primjena potkožne infuzije, koju je provela Bosiljka Kovačević, djelatnica Istarskih domova zdravlja, te Mjerenje BMI (Indeksa tjelesne mase) i Mjerenje krvnog tlaka, koje su uz nadzor strukovnih nastavnica proveli učenici Medinske škole Pula.

Fotografije možete pogledati ovdje.
Kalendar
« Srpanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 
Oglasna ploča
 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 2. 2014.

Ukupno: 291351
Ovaj mjesec: 750
 
Korisni linkovi


 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Medicinska škola Pula / Zagrebačka 30, HR-52100 Pula / www.ss-medicinska-pu.skole.hr / sluzbena_adresa@ss-medicinska-pu.skole.hr
preskoči na navigaciju